Yemekhaneler

Üniversitemizin  Merkez Kampüsünde ve Karataş Kampüsünde öğle ve akşam yemeği hizmeti verilmektedir. Öğle Yemeği hizmetinden tüm öğrenciler ile  akademik ve idari personel faydalanırken, akşam yemeği hizmetinden ise sadece öğrencilerimiz faydalanmaktadır.Yemek hizmetlerinin ücretlendirilmesi kartlı geçiş sistemi yoluyla gerçekleştirilmektedir.Yemek listeleri, üniversitemiz öğrencilerinin kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak aşçılar ve gıda mühendisleri ile beraber hazırlanmaktadır.Akademik ve idari personel ile öğrencilerin öğle yemekleri aynı mutfaklarda hazırlanmakta ve aynı çeşit yemek değişik salonlarda hizmete sunulmaktadır. Yemekhanelerimizde her öğün 4 çeşit yemek çıkarılmaktadır.Mutfaklarımızda yemek servisi yapılmadan önce örnek numune alınarak 72 saat süreyle muhafaza edilmektedir.Her iki kampüsümüzde toplam olarak günlük ortalama 1000-1500 arası kişiye yemek verilmektedir.

 



 

       Başkanlığımıza bağlı Sosyal Kültürel Merkez'de 2, Karataş kampüsünde 1 olmak üzere 3 adet yemekhanemiz ve 5 adet Merkez Kampüste ve 1 adet Karataş Kampüsünde olmak üzere toplam 6 kantinimiz bulunmaktadır.


Yetişkin bir kişi için alması gereken günlük kalori miktarları:
Erkek için: 2200-2500
Kadın için: 1800-2000

 

Bu gereksinimin 1/5'i kahvaltıdan, 2/5'i öğle yemeğinden, 2/5 'inin akşam yemeğinden karşılanması gerekmektedir.
Bireysel aktivite ve hastalık durumlarında, hamilelik, çocukluk, ergenlik dönemlerinde alınması gereken kalori miktarları değişebilir.
 
NOT: Menülerdeki kalori hesapları toplu beslenme yapan yerlerdeki standart porsiyon miktarları  üzerinden hesaplanarak verilmiştir.Artı ve eksi değerler olabilir.

 

YEMEK ÖĞÜN SATIŞ FİYATLARI


 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 2017-10-18 15:33:05